Χαλκιδική με την Alpha rent a car
4 Ιουλίου 2016
Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2010
4 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα 2.300 χρόνων. Ο βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος την ίδρυσε το 315 π.χ. Μάλιστα της έδωσε το όνομα της συζύγου του και αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έγινε εμπορικό λιμάνι και συνδέθηκε με δύση και ανατολή. Μέσω της Εγνατίας οδού απόκτησε ανάπτυξη και πολιτιστική ταυτότητα. Το 50 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος ιδρύει στην Θεσσαλονίκη την δεύτερη Χριστιανική Εκκλησία. Κατά την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας γίνετε η δεύτερη πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη με βυζαντινό χαρακτήρα και μνημεία που την στολίζουν και διατηρούνται ακόμη και σήμερα.

Η πνευματική και θρησκευτική της ανάταση επηρέασε σημαντικά και τους άλλους λαούς .Το 1430 καταλαμβάνετε από τους Τούρκους. Άλλοι πεθαίνουν και άλλοι γίνονται σκλάβοι .Το 1912 ελευθερώνετε αλλά το 1917 από μία μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφετε το κέντρο της και χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται . Σήμερα στην Θεσσαλονίκη ζούνε πάνω από 1000.000 άνθρωποι.Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος. Έχει δύο πανεπιστήμια όπου φοιτούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Έχει ένα αεροδρόμιο ανατολικά της πόλης που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της όπου μπορείτε να χρησιμοποιήστε  αστική συγκοινωνία , taxi, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκετε επί της οδού Μοναστηρίου και την συνδέει με όλη την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί από το 1925 η Δ.Ε.Θ.(Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης) κάθε Σεπτέμβριο και η οποία αποτελεί οικονομική και πολιτιστική γέφυρα των χωρών. Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το φεστιβάλ τραγουδιού και το φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης προσφέρετε πάντα για μια παραδοσιακή βόλτα. Εκεί συναντάς το Λευκό Πύργο το σύμβολο της πόλης πού χτίστηκε τον 15 αιώνα.(Παλιά ονομασία Πύργος του Λέοντος και αργότερα Φρούριο της Καλαμαριάς) Στην πόλη κατασκευάζετε το υπόγειο μετρό αλλά προς το παρόν οι μετακινήσεις γίνονται με την αστική συγκοινωνία , με taxi , με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία μπορείς να μισθώσεις από διάφορα σημεία της πόλης

. Η Θεσσαλονίκη είναι σήμερα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά με διεθνής εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα συμμετέχοντας στης διεθνείς εξελίξεις.

Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα 2.300 χρόνων.
Ο βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος την ίδρυσε το 315 π.χ. Μάλιστα της έδωσε το όνομα της συζύγου του και αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Έγινε εμπορικό λιμάνι και συνδέθηκε με δύση και ανατολή.
Μέσω της Εγνατίας οδού απόκτησε ανάπτυξη και πολιτιστική ταυτότητα.
Το 50 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος ιδρύει στην Θεσσαλονίκη την δεύτερη Χριστιανική Εκκλησία.
Κατά την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας γίνετε η δεύτερη πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη με βυζαντινό χαρακτήρα και μνημεία που την στολίζουν και διατηρούνται ακόμη και σήμερα.
Η πνευματική και θρησκευτική της ανάταση επηρέασε σημαντικά και τους άλλους λαούς .Το 1430 καταλαμβάνετε από τους Τούρκους. Άλλοι πεθαίνουν και άλλοι γίνονται σκλάβοι .Το 1912 ελευθερώνετε αλλά το 1917 από μία μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφετε το κέντρο της και χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται .
Σήμερα στην Θεσσαλονίκη ζούνε πάνω από 1000.000 άνθρωποι.Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος. Έχει δύο πανεπιστήμια όπου φοιτούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι.
Έχει ένα αεροδρόμιο ανατολικά της πόλης που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της όπου μπορείτε να χρησιμοποιήστε  αστική συγκοινωνία , taxi, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκετε επί της οδού Μοναστηρίου και την συνδέει με όλη την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί από το 1925 η Δ.Ε.Θ.(Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης) κάθε Σεπτέμβριο και η οποία αποτελεί οικονομική και πολιτιστική γέφυρα των χωρών. Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το φεστιβάλ τραγουδιού και το φεστιβάλ κινηματογράφου.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης προσφέρετε πάντα για μια παραδοσιακή βόλτα.
Εκεί συναντάς το Λευκό Πύργο το σύμβολο της πόλης πού χτίστηκε τον 15 αιώνα.(Παλιά ονομασία Πύργος του Λέοντος και αργότερα Φρούριο της Καλαμαριάς)
Στην πόλη κατασκευάζετε το υπόγειο μετρό αλλά προς το παρόν οι μετακινήσεις γίνονται με την αστική συγκοινωνία , με taxi , με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία μπορείς να μισθώσεις από διάφορα σημεία της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη είναι σήμερα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά με διεθνής εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα συμμετέχοντας στης διεθνείς εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση